Google ads

Google ads blir brukt til å promotere produkter eller tjenester for Google-søkeren, i det øyeblikket de leter etter det.

Hva gjør vi

SEM, Search engine marketing, som på norsk er kjent som betalt søk, er definert som “prosessen med å tilegne nettsidetrafikk ved å kjøpe annonseplass i søkemotorer”.

SEM er betalt annonsering av et bestemt budskap foran et publikum som ser etter det du tilbyr. Google ads kan nok regnes som det mest kjente formen for SEM-markedsføring, og er hovedkanalen vi i Elg bruker for betalt søk.

En oransje megafon på oransje bakgrunn. Illustrasjonsbilde til sak om Google ads for markedsføringsbyrået Elg.

SEM er et forholdsvis teknisk markedsføringsverktøy, og vi bruker mye tid på å sette oss inn i hvordan vi kan bruke kanalen på best mulig måte for hver enkelt kunde. Før vi går igang med å annonsere i Google Ads ser vi på:

  • Publikum: Hvilket publikum ønsker kunden å nå? Her kan vi se på alder, lokasjon, tid på døgnet og mye mer.
  • Segmentering: Vi segmenterer annonsegrupper basert på relevante søkeord, og forsikrer oss at annonsene og landingssidene er optimalisert mot søket de skal være synlige på.
  • Definere kampanjemål: Er målet å få visninger, klikk eller konverteringer? Uavhengig av mål, er det viktig å ha på plass riktig sporing på nettsiden og et solid oppsett i Google Analytics. Vi setter opp koblinger i Google Tag Manager på tvers av alle kanaler slik at vi kan se hvordan de ulike formene for markedsføring bidrar til å nå målene på nettsiden.
  • Budsjett: Hva som er anbefalt budsjett å bruke på betalt søk, varierer. Ofte anbefaler vi å sette i gang, og la observasjoner og de faktiske resultatene underveis være med på å justere budsjettet.

Google Ads er et fantastisk verktøy å være synlig på, fordi det gir muligheten til å nå brukeren akkurat i det øyeblikket vedkommende søker etter det du tilbyr.

Har du god kontroll på betalt søk, men trenger hjelp til organisk synlighet? Da bør du lese her!